T. +31 (0)183 - 760 932

Over SharePoint...

Office 365
OneDrive
Exchange
SharePoint
Project
--
--

Microsoft SharePoint | Tekst en uitleg...

  Met Microsoft Office 365 en Exchange online beschikt u over de tools waarmee team medewerkers zelf eenvoudig oplossingen maken en communiceren, met collega's, klanten en leveranciers.

  Met Microsoft Project & Portfolio Management kun je direct aan de slag en voer je projecten met gemak uit. Ingebouwde sjablonen, vertrouwde planningsprogramma’s en toegang op allerlei apparaten verhogen de productiviteit van projectbeheerders en teams.

  Met kennis van de werkprocessen is het met Microsoft SharePoint gemakkelijk deze om te zetten naar waardevolle toepassingen en ideeën en kennis binnen de organisatie uit te wisselen.

1. Producten van SharePoint

Microsoft SharePoint is een geïntegreerde omgeving voor organisaties om teams en medewerkers, processen en gegevens bijeen te brengen. Het is een op maat gemaakte werkomgeving voor uw bedrijf of organisatie, ook wel portaal genoemd. Binnen deze werkomgeving, dat de basis vormt voor uw intranet, extranet, uw CRM en de Microsoft Office programma's. Hierdoor kunnen organisaties informatie ontsluiten binnen de herkenbare Microsoft interface.

Organisaties gebruiken SharePoint o.a voor het maken van websites voor teams en medewerkers. SharePoint is een veilige locatie voor het opslaan, organiseren, delen en gebruiken van informatie.Om gebruik te kunnen maken van SharePoint dient u over een door de organisatie beheerd account te beschikken. U hebt alleen een webbrowser nodig, zoals Microsoft Edge, Internet Explorer, Chrome of Firefox. Zo heeft u overal met uw PC, tablet of smartphone direct toegang tot intranet, uw documenten, e-mail en de bedrijfsapplicaties.

2. SharePoint Online

Dit is een door Microsoft gehoste cloudservice voor bedrijven van elke omvang. In plaats van SharePoint Server on-premises te installeren en te implementeren, kunnen bedrijven nu een abonnement nemen op Office 365 of op de zelfstandige SharePoint Online-service. Hiermee kunnen werknemers sites maken om documenten en informatie met collega's, partners en klanten te delen. Zie Bestandsopslag en -deling voor Office 365 instellen om aan de slag te gaan met het opslaan van bestanden op uw teamsite.

3. SharePoint Server

Organisaties kunnen SharePoint Server on-premises implementeren en beheren. Het product bevat alle functies van SharePoint Foundation plus extra functies en mogelijkheden, zoals Enterprise Content Management, Business Intelligence, Enterprise Search, persoonlijke sites en Nieuwsfeed.

4. SharePoint en Project Server

Opdrachtgevers willen inzicht in de status, de kosten en de voortgang van hun projecten. U moet een keuze maken uit de nieuwe projectvoorstellen. Hoe selecteert u de projecten die het meeste opleveren? Functies voor Project beheer en Project Portfolio Management worden via Office 365 in combinatie met SharePoint geleverd.

5. SharePoint Designer

Een gratis programma voor het laatst uitgebracht in 2013 waarmee krachtige werkstroomoplossingen konden worden gemaakt en externe inhoudstypen konden worden bewerkt voor een externe-gegevensoplossing op basis van Business Connectivity Services.