T. +31 (0)183 - 760 932

Over Office 365...

Office 365
Office Online
Office Mobile
OneDrive
Exchange
Exchange Server
SharePoint
SharePoint Server
Project
Project Server
Office 2016
Power BI
--

Informatie aanvragen

-Microsoft Office 365 | Tekst en uitleg...

  Met Microsoft Office 365 beschikt u over de tools waarmee teams en medewerkers online kunnen werken en documenten opslaan met OneDrive en communiceren met Skype.

  Microsoft Exchange is de e-mail service met de mogelijkheden van Outlook. Met Exchange maak en beheer je berichten en afspraken met al je apparaten. Werken en communiceren, met collega's, klanten en leveranciers, op de zaak en onderweg.

  Met kennis van de werkprocessen is het met Microsoft SharePoint gemakkelijk deze om te zetten naar waardevolle toepassingen en ideeën en kennis binnen de organisatie uit te wisselen.

  Met Microsoft Project & Portfolio Management kun je direct aan de slag en voer je projecten met gemak uit. Ingebouwde sjablonen, vertrouwde planningsprogramma’s en toegang op allerlei apparaten verhogen de productiviteit van projectbeheerders en teams.

1. Over Microsoft Office 365

--Office 365 is een verzamelpakket van meerdere Microsoft producten. Zo zit het volledige Office 2016 pakket erin met de vertrouwde Microsoft programma’s Word, Excel en Outlook. Daarnaast bevat Office 365 ook Microsoft Office Online zodat je vanuit je webbrowser een Word document kunt bewerken of een Excelsheet kunt aanvullen. In Office 365 zit bovendien het pakket Microsoft Office Mobile dat je installeert op je tablet of telefoon.

--Maak van uw bedrijf met Office 365 een flexibele organisatie die voor al uw medewerkers aan de verwachtingen kan voldoen en goed inspeelt op de werkplekvoorzieningen van deze tijd. Office 365 is eenvoudig te gebruiken, altijd up-to-date ongeacht waar u werkt. Bovendien is het veilig. Alleen u bepaalt wie er bij de bestanden kan. Voor buitenstaanders zijn ze niet toegankelijk.

--Ook OneDrive, de cloud opslag van Microsoft wordt meegeleverd met Office 365. En natuurlijk Exchange Online, de uitgebreide emailserver van Microsoft zodat je je emailarchief, agenda en adresboek naadloos kunt synchroniseren met al je apparaten.

2. Microsoft Office Online

--Hiermee kunnen medewerkerse via de webbrowser inloggen en de Office pakketten direct gebruiken. Vooraf software installeren is niet nodig en er is dus ook geen aparte licentie voor deze computers nodig. Voor bezoekers en gasten van uw organisatie is eveneens handig. Met een gast-account kunnen zij inloggen op een Pc en gebruik maken van de voorzieningen in uw organisatie.

--Ben je onderweg en je hebt geen computer bij de hand hebt, bijvoorbeeld in een hotel, bij een klant of op een Pc in het magazijn dan kun je dus vanuit de Internet Explorer-browser in je browser werken aan een Excel-sheet, Powerpoint-presentatie of een Word-document.

3. Microsoft Office Mobile

--Dit is de mobiele versie van Office die geinstalleerd wordt op telefoons en tablets. Hiermee kun je in Word, Excel en Powerpoint werken op bijvoorbeeld je iPad, iPhone of Android-telefoon. De software is aangepast aan het kleinere schermformaat van deze apparaten en is geschikt om met touch te bedienen. Om documenten uit te wisselen tussen de mobiele apparaten en je vaste computers wordt gebruik gemaakt van OneDrive.

4. Microsoft OneDrive

-OneDrive is de cloudopslag van Microsoft. Hiermee kun je de Office-documenten van je bedrijf in de cloud brengen zodat je altijd en overal toegang hebt tot deze gegevens. Je kunt heel makkelijk al je bestanden hierheen slepen, het is overal beschikbaar en je kunt mappen delen met collega’s.

--Om samen te kunnen werken dient het bestand op OneDrive te staan. Vervolgens kan het dan gedeeld worden met een contactpersoon die ook OneDrive gebruikt. Tijdens het testen blijkt dat niet alles even vlekkeloos verloopt. Soms worden de woorden bij de andere persoon niet weergegeven of worden er halve woorden weergegeven. Door het bestand op te slaan werd het echter wel gesynchroniseerd. Het gelijktijdig opslaan van bestanden wordt wel goed gedaan. Wanneer OneDrive niet wordt gebruikt door uw onderneming kan het even wennen zijn. Deze functie is beschikbaar in Word en PowerPoint.

5. Microsoft Exchange

-In veel bedrijven en organisaties is de interne communicatie gebaseerd op groupware-oplossingen die het centraal beheren van e-mails, afspraken, contacten en taken mogelijk maken. Microsoft Exchange Server is software die deze functies biedt voor Windows-gebaseerde serversystemen. Microsoft Exchange is verkrijgbaar met verschillende functies. Als bedrijf of organisatie kunt u groupware via de cloud gebruiken of als on-premises software in het eigen datacenter beheren.

6 . Microsoft SharePoint

-Organisaties gebruiken SharePoint o.a voor het maken van websites voor teams en medewerkers. SharePoint is een veilige locatie voor het opslaan, organiseren, delen en gebruiken van informatie.Om gebruik te kunnen maken van SharePoint dient u over een door de organisatie beheerd account te beschikken. U hebt alleen een webbrowser nodig, zoals Microsoft Edge, Internet Explorer, Chrome of Firefox. Zo heeft u overal met uw PC, tablet of smartphone direct toegang tot intranet, uw documenten, e-mail en de bedrijfsapplicaties.

7. Microsoft Project

-Organisaties en teams werken in projecten. Onder projecten verstaan we werkzaamheden die u samen met teams en opdrachtgevers uitvoert. Afhankelijk van de branche van uw organisatie verschillen ook de projecten per organisatie. Het aantal neemt ieder jaar. Uw organisatie zet u onder druk om sneller te leveren met minder mensen. Opdrachtgevers willen inzicht in de status, de kosten en de voortgang van hun projecten. U moet een keuze maken uit de nieuwe projectvoorstellen. Hoe selecteert u de projecten die het meeste opleveren?

-Project Server is de nieuwe onlineservice voor Project Portfolio Management die via Office 365 wordt geleverd. Project Server 2016 is tevens beschikbaar als on-premises product voor Project Portfolio Management.

8 . Microsoft Office 2016

-Dit is de normale desktopversie van het vertrouwde Office die bestaat uit onder andere Word, Excel en Outlook. Deze software wordt zoals we al jaren gewend zijn, geinstalleerd op je Pc, laptop of Mac.

-Op PC's en laptops die worden aangeschaft is een versie van Office vooraf als demo geïnstalleerd. Bedrijven en organisaties die nieuwe machines plaatsen en programma's en toepassingen aan eindgebruikers toewijzen beschikken over tools waarmee verschilende installaties kunnen worden uitgevoerd.

-De functies van de Office 2016 programma's zijn gericht op werken met elkaar en op workflow optimalisatie. Een aantal van de nieuwe functies zijn gericht op klanten met een Microsoft account met OneDrive. Wanneer bestanden in OneDrive worden opgeslagen zijn de functies zoals samenwerken en versiegeschiedenis beschikbaar.

9. Microsoft Power BI

-Power BI bestaat uit een verzameling softwareservices, apps en connectors die samenwerken om uw niet-gerelateerde gegevensbronnen om te zetten in coherente, visueel aantrekkelijke en interactieve inzichten. Of uw gegevens nu bestaan uit een eenvoudig Excel-spreadsheet of een verzameling van cloudgebaseerde en on-premises hybride datawarehouses, met Power BI kunt u eenvoudig verbinding maken met uw gegevensbronnen, visualiseren (of ontdekken) wat belangrijk is en dat delen met wie u maar wilt.