T. +31 (0)183 - 760 932

Over Exchange...

Office 365
OneDrive
Exchange
SharePoint
Project
--
--

Informatie aanvragen

Microsoft Exchange | Tekst en uitleg...

  Met Microsoft Office 365 en Exchange online beschikt u over de tools waarmee team medewerkers zelf eenvoudig oplossingen maken en communiceren, met collega's, klanten en leveranciers.

  Met Microsoft Project & Portfolio Management kun je direct aan de slag en voer je projecten met gemak uit. Ingebouwde sjablonen, vertrouwde planningsprogramma’s en toegang op allerlei apparaten verhogen de productiviteit van projectbeheerders en teams.

  Met kennis van de werkprocessen is het met Microsoft SharePoint gemakkelijk deze om te zetten naar waardevolle toepassingen en ideeën en kennis binnen de organisatie uit te wisselen.

1. Microsoft Exchange samenwerken en communiceren

In veel bedrijven en organisaties is de interne communicatie gebaseerd op groupware-oplossingen die het centraal beheren van e-mails, afspraken, contacten en taken mogelijk maken. Microsoft Exchange Server is software die deze functies biedt voor Windows-gebaseerde serversystemen. Microsoft Exchange is verkrijgbaar met verschillende functies. Als bedrijf of organisatie kunt u groupware via de cloud gebruiken of als on-premises software in het eigen datacenter beheren.

Hieronder vertellen we hoe Microsoft Exchange werkt, welke functies de software biedt en welk model in welke situatie het meest geschikt is.

2. Exchange On-premises, groupware in uw eigen IT-structuur

Wanneer u de groupware-oplossing van Microsoft in uw eigen IT-infrastructuur wilt integreren, dient u te beschikken over een serverlicentie waarmee de software lokaal kan worden geïnstalleerd. Voor de medewerkers van uw organisatie die gebruik maken Exchange, vaak in combinatie met Microsoft Outlook, kunt het gebruik toewijzen aan een bepaald apparaat. Met Exchange kunnen medewerkers die met een PC, tablet of smartphone overal werken met toegang tot mappen, personen en e-mail.

3. Exchange online, groupeware in de cloud

Dit is de uitgebreide emailserver van Microsoft. Zonder dat je als bedrijf een eigen Exchange server hoeft aan te schaffen kun je nu gebruik maken van alle mogelijkheden van Outlook.

Er is een naadloze synchronisatie van alle outlook items met al je apparaten: Pc, Mac, laptop, tablet, telefoon, etc. Je collega’s kunnen in je gedeelde agenda zien wanneer je bezet bent en kunnen zelf een afspraak voor jou inplannen.

Als je onderweg bent, krijg je deze afspraak direct op je mobiele device binnen. Ongeacht waar je werkt, met een real-time backup beschik je altijd over actuele berichten en de Outlook items. Mocht je onverhoopt niet over je Pc of je mobiele device beschikken, met Exchange Online beschik je altijd en overal over je persoonlijk data zonder het risico van gegevensverlies.

4. Exchange, server hosting

Exchange Server-hosting geeft toegang tot Microsoft Exchange Server via een externe provider. Doorgaans is dit een webhostingprovider, die bij Microsoft een licentie heeft om de groupware betaald aan te kunnen bieden. Eindgebruikers kunnen vervolgens, op basis van hun behoeften, kiezen uit verschillende pakketten met een selectie van Exchange Server-functies.

5. Exchange voor teams en medewerkers

Wanneer u als bedrijf of organisatie gebruik maakt van Exchange Server dienen uw medewerkers lokaal te beschikken over de benodigde clientsoftware. Normaal gesproken is dit Microsoft Outlook. Maakt u in uw organisatie gebruik van Office 365 met de online-apps, dan is gebruik van een browser met de webapp Outlook het enige wat u nodig heeft. Deze app is standaard geintergreerd in Exchange Server.