T. +31 (0)183 - 760 932

Slim
Samen leren, Incompany Maatwerkcursussen

Altijd en overal...
Het gemak van een opleiding bij u op kantoor
Opleiden wanneer het u uitkomt, op een locatie die u prettig vindt, op een manier die past bij u en uw collega's! Dat noemen we bij PC-Trainers een incompanytraject. Een incompany training vindt bij voorkeur bij u op kantoor plaats.
Het incompany trainen heeft veel voordelen! U traint uw medewerkers in de context van uw organisatie met onderwerpen en thema's die uw bedrijf of organisatie vertegenwoordigen en aansluiten op uw werkzaamheden.
Organiseer en plan zelf uw cursus Microsoft Project op een datum die u en uw teams en medewerkers het beste uitkomt.Uw medewerkers hoeven niet te reizen, wij komen naar u toe incl. laptops en lesmateriaal!
De belangrijste vraag die wij u willen stellen is, welke vaardigheden en skills gewenst zijn en hoeveel tijd de incompany cursus mag duren. Voor ons als opleider staat het resultaat bij de gemotiveerde teams en medewerkers voorop!

Incompany cursussen voor teams en medewerkers

Wanneer bedrijven of organisaties trainingen organiseren op de eigen locatie, spreekt men van interne bedrijfscursussen. Vaak gaat het dan om speciaal voor het bedrijf samengestelde cursussen die ingaan op specifieke bedrijfsproblematiek.

Het doel van dit soort trainingen is doorgaans dat men met de opgedane kennis beter bij moet kunnen dragen aan de organisatiedoelen. Het geleerde dient in vrijwel alle gevallen dan ook weer toegepast te kunnen worden in de dagelijkse praktijk.

In vergelijking met open trainingen is het geleerde tijdens interne bedrijfstrainingen veel concreter en relevanter voor veel medewerkers en daardoor vaak ook veel aantrekkelijker dan open trainingen.

Het grote voordeel van het organiseren van een incompany training is dat deze efficienter en goedkoper is. Een maatwerk cursus flexibel plannen waneer het u uitkomt met aandacht voor uw vraagstukken én uw medewerkers hoeven niet te reizen.Een incompany cursus organiseren, hoe doe je dat?

Wij brengen met u de kennisvraag in beeld en ontwerpen een maatwerk training met Microsoft Office voor uw teams en medewerkers. Hierbij gebruiken we de expertise van Microsoft gecertificeerde docenten.

We bieden deze training in verschillende varianten aan, variërend van 1 tot 3 dagen met onderwerpen naar keuze. Naast de training bieden we de mogelijkheid tot individuele ondersteuning bij het oplossen van vraagstukken en het ontwikkelen van maatwerk.

Vervolgens gaan wij voor u aan de slag met het samenstellen van een conceptprogramma en het samenstellen van lesmateriaal en praktische cases. Na uw akkoord op het definitieve programma produceren en bestellen wij het bijbehorende lesmateriaal.

De belangrijkste vraag die wij u willen stellen. Wat dienen de deelnemers te leren, te kennen of te kunnen? Hoeveel tijd de cursus mag duren en uiteraard wat het budget is. Voor ons staat het resultaat bij de gemotiveerde teams en medewerkers voorop!


Een optimaal rendement en leereffect als resultaat


Voordat de training plaatsvindt, gaan wij bij voorkeur eerst elkaar in overleg om de wensen en behoeften van de organisatie goed in kaart te brengen. In een kennismakingsgesprek stellen wij gezamenlijk de doelstelling van de incompany cursus vast.

Het kennisniveau van de deelnemers kan indien gewenst met een nulmeting worden getoetst. Met de uitkomst zal door ons een advies voor een te volgen training op maat aan u worden gepresenteerd. U traint alleen dat wat u echt nodig hebt!

Op een voor u gunstige datum wordt de cursus op de werklocatie van uw bedrijf aangeboden. In het kort kan zodoende gesteld worden dat een inhouse cursus een cursus is die is ontwikkeld op basis van bedrijfsspecifieke behoeftes en wensen.

Tot slot kan er bij de opzet van het programma worden bepaald wat de optimale groepsgrootte dient te zijn. Ons advies is om bij incompany trainingen maximaal 8 deelnemers per groep toe te wijzen om een optimaal (leer)effect te bewerkstelligen.


Waarom een teamtraining organiseren?

Bij een incompany cursus wordt er doorgaans afgestemd op de problematiek van een bedrijf of organisatie in kwestie.
De context waarin Office en ICT, ERP en CRM gebruikt worden staan vaak centraal tijdens het programma.

Andere wensen en behoeften worden doorgaans ook meegenomen in de opzet van het een incompany programma. Vragen over werkplekoplossingen, functies en toepassingen komen dan ook vaak aan de orde. Er vindt zodoende maatwerk plaats.


Teamtrainingen bevorderen de samenwerking

Incompany cursussen hebben een positief bijeffect, ze dragen vaak bij aan de teamspirit. Teamtrainingen zijn goed voor de relatievorming en de onderlingen band. Medewerkers werken tijdens dit soort trainingen vaak groepsgewijs aan opdrachten.

In groepen samenwerken aan cases en functies bevordert de samenwerking en het uitwisselen van kennis op de werkvloer. Het draagt bij aan relatievorming van medewerkers en de onderlinge band waardoor teams en projectgroepen beter functioneren.


De leerdoelen bepalen

Allereerst is het belangrijk dat de leerdoelen aansluiten in de context en de doelstelling van uw bedrijf of organisatie. Kijk naar de huidige gang van zaken en bepaal hoe dit met een cursus zou kunnen worden verbeterd. Waar wordt zoal tegenaan gelopen?

Concurrerende opleiders menen vaak sneller en goedkoper te kunnen trainen. Indien er een bepaald kennisniveau of diploma dient te worden gehaald is het belangrijk dat er voldoende tijd beschikbaar is en deelnemers kunnen focussen op training.


Mobiliseer teams en medewerkers aan intern draagvlak

Maak tijdig bekend dat er voor uw teams en medewerkers cursussen worden georganiseerd. Daarmee stimuleert u deelname en onstaat een situatie waarin bedrijfs specifieke vraagstukken worden aangegeven die moten worden behandeld.

Motiveer medewerkers voor aanvang van de training en haal meer rendement uit de mogelijkheden die de incompany cursus biedt. Men kan elkaar immers naar een hoger niveau tillen en motivatie werkt vaak ook aanstekelijk en is dus bevorderlijk.


Betrek het management bij het organiseren van cursussen

Zonder goedkeuring of draagvlak voor het initiatief een cursus te organiseren kun je niets! Informeer het management en de directie en geef in een vroegtijdig stadium aan waarom deze incompany cursus belangrijk is voor uw teams en medewerkers.

Presenteer uw initiatief voor een incompany cursus en geef de doelstelling en het gewenste resultaat aan. Maak het management enthousiast en zorg voor betrokkenheid. Zo ontstaat er vanzelf een motiverende werking richting de rest van de organisatie.


Concretiseer uw cursusaanvraag

Bedrijfscases helpen bij de incompany cursus om zaken te concretiseren. De kijk van een deskundige op de processen van jullie organisatie of de mening van een expert over ontwikkelingen in het werkveld dragen allemaal bij aan een effectievere training.

Ga op zoek naar relevante en actuele cases in je bedrijf of organisatie en leg deze tijdig voor aan de uitvoerende docent. Maak werk van de incompany maatwerk training en ga hier met je teams en medewerkers actief mee aan de slag.


Selecteer en kies de deelnemers

Het belangrijkste van de training is dat de iedereen het eens is over het niveau en de leerdoelen. Om dit mogelijk te maken, selecteer en kies je zelf de groep deelnemers. Bij het behandelen van specifieke vraagstukken dient groep niet te gevarieerd te zijn.

Bij voorkeur bestaat de groep uit gelijkgestemden! Met een gemeenschappelijke doelstelling voor deelname aan een cursus is de focus helder en duidelijk voor iedereen. Zo bent u verzekerd van functie gerichte cursussen met een maximaal rendement.

Offerte voor een incompany cursus aanvragen?

Wilt u informatie ontvangen of vrijblijvend een offerte aanvragen voor een incompany training met Office 365?
Op onze website kunt u via het contactformulier uw wensen voor maatwerk aangeven.

Na ontvangst van uw aanvraag ontvangt u van ons informatie voor een training op maat.